Kuřecí špízky s okurkovo-ředkvičkovým salátem
V jednoduchosti je krása, ale i chuť. Výborné a rychlé špízky zvládne opravdu každý, doplnit je můžete kromě salátu dušenou rýží nebo vařenými bramborami.
Vaření 30 min
bez marinování a chlazení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
417 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1746 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
23,6 g
27 %
24 %
-
Vláknina
6,5 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
51,1 g
81 %
75 %
-
Tuky
13,6 g
21 %
19 %
-
nasycené
2,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na větší kostičky. Vložíme ho do misky, osolíme, opepříme, zakapeme olejem, posypeme bylinkami a promícháme. V chladu ho necháme 30 minut odležet.
- Olivový olej dobře rozšleháme s vinným octem a medem. Dresink dochutíme solí a pepřem. Salátové okurky, ředkvičky, cibulky a chilli papričky očistíme. Okurky a ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, cibulky a chilli papričky nasekáme nadrobno.
- Zeleninu vsypeme do mísy. Zalijeme ji dresinkem a promícháme. Salát necháme vychladit.
- Kousky marinovaného masa napícháme na navlhčené špejle. Špízky na oleji v pánvi zvolna ze všech stran opečeme. Poté výpek zaprášíme moukou a rozředíme vývarem. Šťávu asi 5 minut povaříme a odstavíme. Podáváme s rýží.