Kuřecí špízky s okurkovo-ředkvičkovým salátem

V jednoduchosti je krása, ale i chuť. Výborné a rychlé špízky zvládne opravdu každý, doplnit je můžete kromě salátu dušenou rýží nebo vařenými bramborami.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez marinování a chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Kuřecí špízky:

Na salát:

Na dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    417 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1746 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    23,6 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    6,5 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    51,1 g

    81 %

    75 %

  • Tuky

    13,6 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na větší kostičky. Vložíme ho do misky, osolíme, opepříme, zakapeme olejem, posypeme bylinkami a promícháme. V chladu ho necháme 30 minut odležet.
  2. Olivový olej dobře rozšleháme s vinným octem a medem. Dresink dochutíme solí a pepřem. Salátové okurky, ředkvičky, cibulky a chilli papričky očistíme. Okurky a ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, cibulky a chilli papričky nasekáme nadrobno.
  3. Zeleninu vsypeme do mísy. Zalijeme ji dresinkem a promícháme. Salát necháme vychladit.
  4. Kousky marinovaného masa napícháme na navlhčené špejle. Špízky na oleji v pánvi zvolna ze všech stran opečeme. Poté výpek zaprášíme moukou a rozředíme vývarem. Šťávu asi 5 minut povaříme a odstavíme. Podáváme s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Zapečená špagetová dýně

Tento recept musí každý vyzkoušet.