Kuřecí špíz s kukuřicí

Špízy patří ke každé grilovačce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Omáčka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    389 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1630 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    17,0 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    37,1 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    17,4 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    2,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší, stejně velké kousky. Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší čtverečky. Předvařenou kukuřici nakrájíme na kolečka, omyté limetky na osminky.
  2. Připravené suroviny napichujeme střídavě s listy šalvěje na navlhčené dřevěné špejle nebo kovové jehly. Špízy osolíme, opepříme, položíme do pekáčku a zalijeme olejem a trochou vody. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Špízy během pečení obracíme.
  3. Mezitím si připravíme tomatovou omáčku. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme nebo prolisujeme. Cibulku nasypeme do rozpáleného olivového oleje a krátce orestujeme. Přidáme drcená rajčata, červené víno, cukr, sůl, vegetu, utřený česnek, sekanou bazalku a vše společně dusíme asi 30 minut. Dozlatova opečené špízy podáváme přelité tomatovou omáčkou a s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Medové harissa kofte a jehněčí špízy s omáčkou charmoula

Ochutnejte tradiční jídlo africké kuchyně.

Vepřová roláda plněná žampiony, paprikou, pórkem

Uvařte rodině chutný nedělní oběd.