Kuřecí roláda plněná špenátem

Co takhle připravit kuřecí maso tentokrát trochu jinak? Máme pro vás tip na slavnostní oběd nebo večeři.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 100 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1034 KCal

    47 %

    43 %

  • Energie

    4327 KJ

    47 %

    43 %

  • Sacharidy

    17,0 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    65,8 g

    104 %

    97 %

  • Tuky

    79,9 g

    123 %

    114 %

  • nasycené

    31,9 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špenát rozmrazíme, vymačkáme z něj vodu a dáme ho do misky. Oba sýry nakrájíme na kostičky a sušená rajčata nadrobno. Přidáme ke špenátu, osolíme, opepříme a promícháme.
  2. Kuře rozprostřeme na potravinovou fólii, posolíme a rovnoměrně přidáme náplň. Pomocí fólie zarolujeme, svážeme provázkem, vložíme do pekáčku, podlijeme 200 ml vody a pečeme při 160°C asi 80 minut.
  3. V polovině pečení roládu otočíme. Roládu pak podléváme vývarem a přeléváme výpekem. Hotovou roládu necháme trochu zchladnout, odstraníme provázek a krájíme na plátky.
  4. Výpek přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a pak vmícháme máslo. Podáváme s mačkanými bramborami nebo kaší a podlijeme výpekem.
Autor:

Podobné recepty

Karbanátky se sýrem

Přidejte k mletému masu nakrájený sýr, dodá karbanátkům jemnost a zajímavou chuť.

Celozrnné tortilly s hovězím masem

Rozhodli jste se jíst zdravěji? Zkuste tyto lahodné tortilly.

Brambory z pánve

Tento recept oceníte, pokud zrovna nemáte moc času na vaření.

Hovězí maso se zeleninou a bramborovo-celerové pyré

Hovězí maso se zeleninou skvěle doplní bramborovo-celerové pyré.

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.