Kuřecí polévka s rýží

Tato polévka je vhodná i pro odlehčovací jarní dietu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    135 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    564 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    17,9 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    11,9 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    1,0 g

    2 %

    1 %

  • nasycené

    0,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí prsa, možno i s kostí, omyjeme. Do polévky můžeme přidat i kuřecí skelet, získáme tím silnější vývar. Kuřecí maso vložíme do hrnce, zalijeme asi 1 litrem vody, přidáme celou, neoloupanou, dobře omytou cibuli, oloupaný celer, sůl a vaříme doměkka.
  2. Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme. Nalijeme ho zpátky do hrnce a doplníme vyvařenou vodu. Mrkev a pórek očistíme, dobře umyjeme a oboje nakrájíme na kolečka. Omytou červenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou zeleninu vložíme do vývaru, přidáme bobkový list, pepř a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vsypeme rýži a společně vaříme na mírném plameni 15 minut.
  3. Vařené kuřecí maso nakrájíme na úhledné kousky a 5 minut před koncem varu přidáme do polévky.
Autor:

Podobné recepty

Hrášková polévka s křupavou cizrnou

Zdravá polévka, kterou můžete klidně pro změnu podávat i o Vánocích.

Vánoční rybí polévka

Pravé Vánoce se neobejdou bez tradiční rybí polévky.

Zvěřinová gulášová polévka

Podzimní polévka, která obsahuje typické zvěřinové maso.

Hustý husí kaldoun

Zahřejte se vydatným husím kaldounem, který vás zasytí i potěší.

Zelňačka

Ta nejlepší zelňačka, kterou jste kdy ochutnali.