Ingredience
Postup
- Kuřecí prsa, možno i s kostí, omyjeme. Do polévky můžeme přidat i kuřecí skelet, získáme tím silnější vývar. Kuřecí maso vložíme do hrnce, zalijeme asi 1 litrem vody, přidáme celou, neoloupanou, dobře omytou cibuli, oloupaný celer, sůl a vaříme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme. Nalijeme ho zpátky do hrnce a doplníme vyvařenou vodu. Mrkev a pórek očistíme, dobře umyjeme a oboje nakrájíme na kolečka. Omytou červenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou zeleninu vložíme do vývaru, přidáme bobkový list, pepř a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vsypeme rýži a společně vaříme na mírném plameni 15 minut.
- Vařené kuřecí maso nakrájíme na úhledné kousky a 5 minut před koncem varu přidáme do polévky.