Kuřecí polévka s celestýnskými nudlemi

Kuřecí vývar je skvělý nejen na zahřátí a při rekonvalescenci, ale prostě kdykoli. Když ho doplníte celestýnskými nudlemi, může se stát součástí jakéhokoliv slavnostního menu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 190 min

Ingredience

6 PORCE +

Nudle:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    129 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    540 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    13,7 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    4,7 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    5,0 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    5,1 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí kosti propláchneme vodou. Pak je vložíme do velkého hrnce, zalijeme čerstvou vodou tak, aby byly zcela ponořené, a dáme vařit. Když vznikne na povrchu pěna, sebereme ji naběračkou.
  2. Do vroucího vývaru přidáme očištěnou mrkev, celer, cibuli, nové koření, bobkový list, sůl a pepř. Vývar pozvolna vaříme 180 minut, pak ho přecedíme a zeleninu nakrájíme na kousky.
  3. V míse smícháme vejce, mléko, mouku, sůl, nasekanou petrželku a špetku kypřicího prášku. Na pánvi rozehřejeme olej a z těsta smažíme palačinky. Nakrájíme je na nudličky a dáme stranou.
  4. Do přecezeného vývaru přidáme nakrájenou zeleninu, obrané maso z kostí a připravené celestýnské nudle. Dozdobíme petrželkou a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Soljanka

Vyzkoušejte chuť východu a uvařte si tuto ukrajinsko-ruskou polévku.

Mrkvová polévka s čočkou

Nevíte jakou uvařit polévku? Vyzkoušejte náš recept.

Mrkvový krém se zázvorem

Uvařte si lehce pikantní krémovou polévku.

Mrkvový krém

Uvařte si skvělou krémovou polévku z mrkve.