Kuřecí polévka s celestýnskými nudlemi
Kuřecí vývar je skvělý nejen na zahřátí a při rekonvalescenci, ale prostě kdykoli. Když ho doplníte celestýnskými nudlemi, může se stát součástí jakéhokoliv slavnostního menu.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
129 KCal
6 %
5 %
-
Energie
540 KJ
6 %
5 %
-
Sacharidy
13,7 g
16 %
14 %
-
Vláknina
4,7 g
16 %
16 %
-
Bílkoviny
5,0 g
8 %
7 %
-
Tuky
5,1 g
8 %
7 %
-
nasycené
0,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Kuřecí kosti propláchneme vodou. Pak je vložíme do velkého hrnce, zalijeme čerstvou vodou tak, aby byly zcela ponořené, a dáme vařit. Když vznikne na povrchu pěna, sebereme ji naběračkou.
- Do vroucího vývaru přidáme očištěnou mrkev, celer, cibuli, nové koření, bobkový list, sůl a pepř. Vývar pozvolna vaříme 180 minut, pak ho přecedíme a zeleninu nakrájíme na kousky.
- V míse smícháme vejce, mléko, mouku, sůl, nasekanou petrželku a špetku kypřicího prášku. Na pánvi rozehřejeme olej a z těsta smažíme palačinky. Nakrájíme je na nudličky a dáme stranou.
- Do přecezeného vývaru přidáme nakrájenou zeleninu, obrané maso z kostí a připravené celestýnské nudle. Dozdobíme petrželkou a podáváme.