Sobota 27. února 2021, svátek má Alexandr
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 27. února 2021 Alexandr

Kuřecí křenový řízek

Věděli jste, že řízek nemusíte jen smažit v trojobalu? Zkuste tito pikantní kuřecí specialitu v křenovém kabátku a už nikdy nebudete chtít jinak.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    443 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1852 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    3,2 g

    4 %

    3 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    49,5 g

    79 %

    73 %

  • Tuky

    25,5 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    14,1 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí řízky očistíme a přes mikrotenovou fólii zlehka naklepeme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a trochu másla a řízky po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírové utěrce.
  3. V míse smícháme vejce, křen, mouku a podle chuti osolíme. Opečené maso pokryjeme křenovou směsí, vložíme do pekáčku a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.
  4. Vložíme do vyhřáté trouby při 190 °C zapečeme dozlatova. Podáváme s různě upraveným bramborami a pečenými rajčaty.
Autor:

Podobné recepty

Mexická rýže s mletým masem

Pestrý „kotlík“ chutí i barviček nabízí tato temperamentní mexická varianta na italské rizoto. Za...

Cizrna s kari a trhaným kuřecím masem

Výživná a chuťově zábavná večeře těží z toho, že kuřecí maso máme rádi snad všichni a cizrna spolu...

Buřty na černém pivu

Klasika pro setkání s přáteli nebo malou rodinnou oslavu je ideální v tom, že nezabere moc času....

Frittata s uzenou rybou

Večeře doslova z jednoho pekáčku vás nadchne svou jednoduchostí a lahodnou chutí, která vyvolá...

Kuřecí řízečky v pivním těstíčku

Zajímavá variace na oblíbený kuřecí řízek vás nadchne. Dává totiž tradičnímu pokrmu docela nový...

Zobrazit více