Kuřecí játra se sušenými rajčaty a bazalkou na bagetě

Rafinovaný předkrm, nebo třeba malé pohoštění k vínu. Kuřecí játra v tomto provedení prostě musíte mít rádi.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    357 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1494 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    43,3 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    20,9 g

    33 %

    31 %

  • Tuky

    12,2 g

    19 %

    17 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na nudličky.
  2. Oloupané šalotky nakrájíme nadrobno a restujeme na olivovém oleji za stálého míchání dozlatova.
  3. Poté přidáme játra a společně smažíme dalších 5 minut.
  4. Ochutíme nadrobno nakrájenými rajčaty, nasekaným česnekem, osolíme, opepříme a restujeme přibližně 2 minuty.
  5. Odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou bazalku. Podáváme na opečené bagetě.
Autor:

Podobné recepty

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Miniquiche s uzeným lososem

Po těchto slaných koláčích s lososem se jen zapráší.

Rajčatová salsa

Vyzkoušejte pravou mexickou salsu.

Ruské vejce

Lahodný a pestrý předkrm, který osloví každého.

Lososové rolky s kapary

Balanc bohatého obsahu omega 3 mastných kyselin a výborné chuti vám vyrazí dech.