Kuře teriyaki

Teriyaki omáčka patří k jedním z nejoblíbenějších asijských pokrmů.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    324 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1355 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    14,5 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    24,2 g

    38 %

    36 %

  • Tuky

    17,1 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí stehna důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Ostrým nožem je vykostíme, kůži nestahujeme. Maso lehce ze všech stran osolíme, okořeníme drceným pepřem a obalíme v hladké mouce.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme dozlatova. Pak ho vyjmeme a uchováme na teple.
  3. Zázvor očistíme a nastrouháme nahrubo. Do sójové omáčky vmícháme saké nebo sherry a rozpustíme cukr. apřidáme zázvor. Podle potřeby dochutíme několika kapkami vinného nobo rýžového octa.
  4. Vše nalijeme do výpeku a za stálého míchání povaříme, až omáčka zhoustne.
  5. Opečená stehna vrátíme do omáčky a za mírného varu je necháme dojít. Pak maso nakrájíme na plátky a podáváme s vařenou rýží nebo se zeleninou a zdobíme bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Vepřová roláda plněná žampiony, paprikou, pórkem

Uvařte rodině chutný nedělní oběd.

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.

Zapečená ryba s pórkem

Nevíte, co si uvařit? Vemte si inspiraci z našeho receptu.