Ingredience
Postup
- Kuřecí stehna důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Ostrým nožem je vykostíme, kůži nestahujeme. Maso lehce ze všech stran osolíme, okořeníme drceným pepřem a obalíme v hladké mouce.
- Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme dozlatova. Pak ho vyjmeme a uchováme na teple.
- Zázvor očistíme a nastrouháme nahrubo. Do sójové omáčky vmícháme saké nebo sherry a rozpustíme cukr. apřidáme zázvor. Podle potřeby dochutíme několika kapkami vinného nobo rýžového octa.
- Vše nalijeme do výpeku a za stálého míchání povaříme, až omáčka zhoustne.
- Opečená stehna vrátíme do omáčky a za mírného varu je necháme dojít. Pak maso nakrájíme na plátky a podáváme s vařenou rýží nebo se zeleninou a zdobíme bylinkami.