Ingredience
Postup
- Žampiony důkladně očistíme a větší houby rozpůlíme. Šalotku i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme je a opepříme. V hluboké pánvi rozpálíme olej, maso na něm opečeme z obou stran, vyjmeme je a zabalíme do alobalu.
- Do výpeku dáme cibuli s česnekem a necháme je zesklovatět. Přidáme žampiony, snítku rozmarýnu a vše krátce orestujeme. Přilijeme 125 ml vína a vaříme, dokud se přebytečná tekutina neodpaří. Pak přilijeme zbylé víno, smetanu a vrátíme zpět maso. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 10 minut.
- Mezitím omyjeme rajčata, rozkrájíme je na čtvrtiny a vložíme do omáčky. Dobře prohřejeme, dochutíme solí a pepřem. Jako přílohu podáváme dušenou rýži.