NA 4 PORCE
Příprava: 25 minut
* 4 kuřecí prsíčka bez kůže
* 1 lžíce hladké mouky, promíchaná se solí a pepřem
* 150 ml kuřecího vývaru (z ½ kostky)
* 1 lžíce jemného rostlinného oleje
* 250 g hub, lesních nebo krémových žampionů, rozpůlených
* několik snítek tymiánu
* 150 ml červeného vína
Kuře obalte v mouce a přebytek oklepte. Lžičku zbylé mouky vmíchejte do trochy vývaru a dejte stranou. Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm kuře; vsypte houby a tymián. Zakryjte a na středním plameni poduste asi pět minut. Jednou kuře obraťte, aby bylo ze všech stran hezky opečené.
Maso vyjměte a dejte stranou. Do pánve vlijte víno a vývar (bez mouky), promíchejte a povařte asi pět minut, až bude šťáva zredukovaná na polovinu. Vlijte vývar s moukou, promíchejte a krátce povařte do zhoustnutí. Vraťte kuře spolu se šťávou, kterou pustilo, a mírně povařte ještě asi pět minut, dokud šťáva nezhoustne a nebude lesklá. Podávejte s mačkanými bramborami nebo s rýží.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Marinované houby |
Rizoto s liškami |
Plněné palačinky |