Kuře na červeném víně

Tento recept je jednoduchý, ale přesto výborný.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    571 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2388 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    13,5 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    27,2 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    40,4 g

    62 %

    58 %

  • nasycené

    13,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibule s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Lístečky tymiánu otrháme od stopky. Vše vsypeme do mísy a zalijeme vínem. Přidáme bobkové listy, celý pepř a trochu soli.
  2. Kuřecí stehna očistíme, osolíme a opepříme a minimálně na hodinu je naložíme do marinády.
  3. Slaninu nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na špalíčky. Šalotky oloupeme a překrájíme je na čtvrtinky.
  4. V pánvi s trochou oleje necháme rozpustit slaninu. Na vypečeném sádle opečeme kuřecí stehýnka. Přidáme mrkev se šalotkami a také je orestujeme.
  5. Stehýnka přendáme do zapékací misky. V troubě je při 180 °C necháme péct asi 15 minut. Pak k nim přilijeme marinádu a přidáme slaninu z pánve, jalovec a nové koření. Nadále je pečeme, dokud nejsou měkká.
  6. Zeleninu z pánve dochutíme solí, pepřem a trochou cukru. Podlijeme ji vodou a podusíme na skus. Nakonec ji zjemníme máslem a přidáme do pekáčku ke kuřeti.
Autor:

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.

Zelné závitky

K zelným závitkům vám doporučujeme podávat bramborovou kaši.

Salát z kysaného zelí

Podzimní oběd, který budete mít hotový do pár minut.