Ingredience
Postup
- Omyté a očištěné kuře osušíme čistou papírovou utěrkou a rozdělíme na čtyři porce. Každou porci lehce potřeme rozetřeným česnekem se solí.
- Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a jednotlivé porce po obou stranách opečeme dozlatova. Do zbylého tuku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, očištěné a na větší kousky nakrájené houby, bobkový list a vše krátce opečeme.
- Cibuli s houbami přendáme do kastrolu, přidáme opečené kuřecí maso, mletý pepř, a podlijeme trochou vlažné vody. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, šťávu necháme vysmahnout do tuku, lehce ji zaprášíme moukou a osmahneme. Přilijeme trochu vody, lžíci brandy a za stálého míchání provaříme.
- Maso vložíme zpět do šťávy a necháme je v ní prohřát. Pak jednotlivé porce rozdělíme na talíře, ozdobíme kostičkami papriky, plátky okurky a podáváme a vařenými bramborami nebo s rýží.