Kuře Marengo

Kuře Marengo se tradičně připravuje v Itálii i Francii.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    791 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3309 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    6,1 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    52,4 g

    83 %

    77 %

  • Tuky

    60,7 g

    93 %

    87 %

  • nasycené

    17,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Omyté a očištěné kuře osušíme čistou papírovou utěrkou a rozdělíme na čtyři porce. Každou porci lehce potřeme rozetřeným česnekem se solí.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a jednotlivé porce po obou stranách opečeme dozlatova. Do zbylého tuku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, očištěné a na větší kousky nakrájené houby, bobkový list a vše krátce opečeme.
  3. Cibuli s houbami přendáme do kastrolu, přidáme opečené kuřecí maso, mletý pepř, a podlijeme trochou vlažné vody. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, šťávu necháme vysmahnout do tuku, lehce ji zaprášíme moukou a osmahneme. Přilijeme trochu vody, lžíci brandy a za stálého míchání provaříme.
  4. Maso vložíme zpět do šťávy a necháme je v ní prohřát. Pak jednotlivé porce rozdělíme na talíře, ozdobíme kostičkami papriky, plátky okurky a podáváme a vařenými bramborami nebo s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Špízy z tygřích krevet s citrusovým salátem

Tento oběd vás v létě příjemně osvěží.

Vepřové kostky na houbách

Vepřové maso na houbách doporučujeme podávat s bramborem.

Zapečená pohanka se zeleninou

Pozitivní účinek pohanky na naše zdraví spočívá v obsaženém rutinu, který blahodárně působí na cévy.

Plněný grilovaný lilek

Lilkům na grilu nikdo neodolá.

Grilované tacos s hovězím masem

Přeneste se s tímto receptem do Mexika.