Středa 27. září 2023, svátek má Jonáš
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 27. září 2023 Jonáš

Kuře jako husa s červeným zelím

I s hodně přiškrceným finančním rozpočtem si můžete připravit lahodné svatomartinské hody. Zkuste letos husu nebo kachnu nahradit „obyčejným“ kuřetem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Ingredience na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    988 KCal

    45 %

    41 %

  • Energie

    4135 KJ

    45 %

    41 %

  • Sacharidy

    19,3 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    6,3 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    59,9 g

    95 %

    88 %

  • Tuky

    70,0 g

    108 %

    100 %

  • nasycené

    20,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuře (nebo kuřecí stehna) ze všech stran osolíme, vložíme do pekáče, potřeme rozpuštěným sádlem a bohatě posypeme kmínem.
  2. Jablka omyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na měsíčky. Část vložíme do kuřete, zbytek poklademe kolem něj. Podlijeme pivem.
  3. Pekáč zakryjeme víkem, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 40 minut (pokud jsme použili jen stehna, tak stačí méně času).
  4. Mezitím si nakrájíme cibuli a na rozpáleném oleji ji opékáme dosklovata. Pak přisypeme asi dvě lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Na základ vylijeme obsah skleničky s nakládaným zelím, dochutíme solí, pepřem a kmínem a pod pokličkou necháme probublávat asi 20 minut. Podle potřeby podlijeme, aby se zelí nepřipalovalo.
  5. Kuře asi po 40 minutách vyjmeme z trouby, sejmeme poklici z pekáče a za občasného přelévání výpekem pečeme odkryté ještě 20 až 30 minut.
  6. Podáváme s červeným zelím a vařenými bramborami nebo bramborovými knedlíky.
Autor: ,

Podobné recepty

Šafránové rizoto s kachními prsy

Buďte masterchef a připravte dokonalé rizoto, kterým byste ohromili i porotu.

Králičí rolky

Nemáte velké zkušenosti se zpracováním králičího masa? Zkuste tento výborný recept.

Pstruh plněný brusinkami

Pečený pstruh ovoněný bylinkami je dokonalou připomínkou léta, které se s námi pomalu končí.

Vepřová panenka se švestkami

Kombinace opečené pancetty, švestkové omáčky a bramborových noků je naprosto dokonalá.

Hovězí rolky se zeleninou

Pokud jste ještě neuklidili gril, připravte si tyto rafinové masové rolky, které budou skvělé k...