Kuře a la bažant

nehodnoceno

Toto kuřecí maso chutná jako bažant.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    537 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2248 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    4,3 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    25,6 g

    41 %

    38 %

  • Tuky

    42,9 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    18,2 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí stehna osolíme, opepříme, posypeme kořením na zvěřinu a obalíme slaninou.
  2. Na dno pekáčku rozložíme očistěnou a najemno nakrájenou cibuli. Položíme na ni kuřecí stehna, poklademe plátky másla, přidáme jalovec, bobkový list, snítku rozmarýnu a podlijeme vínem. Přiklopíme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C zhruba 50 minut doměkka. Na posledních 10 minut vyndáme poklici a šťávu zaprášíme moukou.
  3. Maso vyjmeme a dáme stranou. Pekáček postavíme na sporák a přilijeme asi 100 ml vody, rozmícháme, dosolíme a zvolna vaříme asi 20 minut. Nakonec omáčku přecedím přes jemné sítko. Podáváme např. s houskovým knedlíkem, přelité vypečenou šťávou.
Autor:

Podobné recepty

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.

Vepřové výpečky se špenátem

Skvělý recept na rodinný oběd.

Pečené vepřové se švestkovou omáčkou

Spojte do jednoho jídla sladké a slané chutě.