Ingredience
Postup
- Krém připravíme nejlépe den předem. Smetanu svaříme s cukrem a kakaem, necháme vychladnout a uložíme přes noc do chladničky.
- Na korpus vyšleháme vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a prosijeme ji na vaječnou pěnu. Nakonec přilijeme olej a všechny přísady dobře promícháme.
- Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou. Naplníme ji těstem a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě.
- Vychlazený krém vyšleháme na pevnou kakaovou šlehačku. Banány oloupeme, celé je rozložíme na upečený korpus a potřeme asi 3/4 šlehačky.
- Čokoládovou polevu rozpustíme v horké vodní lázni, celý dort jí přelijeme a necháme v chladničce ztuhnout. Cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou naplníme zbylou šlehačkou a na povrch dortu nastříkáme pusinky.