Krůtí steak se zeleninou

Chystáte se na grilovací party, ale chcete to tentokrát zkusit trochu zdravěji. Tento recept vás nadchne.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    418 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1750 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    25,2 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    47,6 g

    76 %

    70 %

  • Tuky

    13,4 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    4,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krůtí maso nakrájíme na plátky a naklepeme ho. Smícháme v míse se solí, pepřem, olivovým olejem, prolisovaným česnekem a italským kořením. Necháme marinovat.
  2. Maso pak grilujeme z každé strany 6 minut. Poté namažeme na plátky část bazalkového pesta a položíme na ně plátky mozzarelly. Přiklopíme pokličkou a pečeme ještě asi 1 minutu, dokud se sýr nerozpustí.
  3. Zbylé pesto smícháme s nakrájenými rajčaty a citronovou šťávou. Na každé prso dáme lžící kopeček rajčat a posypeme čerstvě namletým pepřem.
  4. Podáváme například s kuskusem smíchaným s petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Topinky s grilovanou zeleninou

Rychlá večeře, na které si pochutnáte.