Ingredience
Postup
- Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do mísy, posypeme kořením na drůbež, mletým chilli a zakapeme olejem. Maso promícháme a necháme chvíli rozležet.
- Vždy dvě švestky zabalíme do plátku anglické slaniny. Kostky krůtího masa napichujeme na jehly střídavě se švestkovými balíčky a meruňkami.
- Špízky grilujeme ze všech stran celkem 12 minut. Ke konci grilování přidáme na rošt i plátky banánu a minirajčátka. Špízy podáváme s grilovanými rajčátky, banánem a mangovým čatní.
- Příprava čatní: na másle orestujeme najemno nasekanou šalotku, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené mango, kari, vegetu, med, chilli a trochu vody. Vše společně podusíme 15 minut, necháme vychladnout a podáváme.