Krůtí špízy se sušenými švestkami

Pokud rádi grilujete, tak musíte vyzkoušet i tento nevšední špíz.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Čatní:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    495 KCal

    22 %

    21 %

  • Energie

    2070 KJ

    22 %

    21 %

  • Sacharidy

    49,7 g

    56 %

    50 %

  • Vláknina

    7,3 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    35,6 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    15,5 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    4,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do mísy, posypeme kořením na drůbež, mletým chilli a zakapeme olejem. Maso promícháme a necháme chvíli rozležet.
  2. Vždy dvě švestky zabalíme do plátku anglické slaniny. Kostky krůtího masa napichujeme na jehly střídavě se švestkovými balíčky a meruňkami.
  3. Špízky grilujeme ze všech stran celkem 12 minut. Ke konci grilování přidáme na rošt i plátky banánu a minirajčátka. Špízy podáváme s grilovanými rajčátky, banánem a mangovým čatní.
  4. Příprava čatní: na másle orestujeme najemno nasekanou šalotku, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené mango, kari, vegetu, med, chilli a trochu vody. Vše společně podusíme 15 minut, necháme vychladnout a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Topinky s grilovanou zeleninou

Rychlá večeře, na které si pochutnáte.