Ingredience
Postup
- Plátky masa prořízneme a opatrně naklepeme, poté je naskládáme přes sebe na potravinářskou fólii. Maso z vnitřní strany osolíme a opepříme, rozprostřeme na něj plátky šunky.
- Rohlíky nakrájíme na kostky a vložíme do misky. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, sušená rajčata, rukolu, nastrouhaný parmazán, nasekaný tymián, vejce a smetanu. Osolíme, opepříme a promícháme. Směs rozprostřeme doprostřed rozklepaného masa. Roládu pevně stočíme a převážeme provázkem. Zabalíme ji spolu s plátky másla do alobalu, položíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme při 180 °C cca 40 minut. Poté ji rozbalíme z alobalu a dopečeme dozlatova.
- Výpek přelijeme do rendlíku a vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a za stálého míchání zalijeme asi 200 ml vody. Krátce povaříme, osolíme, opepříme. Hotovou šťávu přecedíme a zjemníme zbytkem másla. Upečenou roládu zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Podáváme například s bramborovými nočky a s připravenou omáčkou.