Krůtí polévka s játrovými knedlíčky
Je snad něco lepšího než poctivý domácí vývar? Ano, poctivý domácí vývar s játrovými knedlíčky. Přijde k chuti doslova kdykoli během celého roku.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
342 KCal
16 %
14 %
-
Energie
1430 KJ
16 %
14 %
-
Sacharidy
11,9 g
14 %
12 %
-
Vláknina
11,6 g
39 %
39 %
-
Bílkoviny
28,7 g
46 %
42 %
-
Tuky
17,4 g
27 %
25 %
-
nasycené
4,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Krůtí křídla očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme sůl, pepř, nové koření, bobkové listy a očištěnou, překrojenou cibuli. Vodu v hrnci přivedeme k varu, pak teplotu ztlumíme a křídla zvolna vaříme asi hodinu.
- Krůtí játra očistíme. Cibuli i česnek oloupeme a spolu s játry umeleme. Do játrové směsi vmícháme vejce, mouku, strouhanku, sůl, pepř a majoránku. Z játrové hmoty vytvoříme malé knedlíčky, které pak uvaříme ve vroucí osolené vodě.
- Mrkev, celer, brokolici i květák očistíme a nakrájíme na malé kousky. Vývar přecedíme a připravenou zeleninu v něm uvaříme téměř doměkka. Přidáme propláchnutý hrášek a vše ještě krátce povaříme.
- Nakonec do polévky vložíme knedlíčky a prohřejeme je. Při servírování zdobíme petrželkou.