Krůtí polévka s játrovými knedlíčky

Je snad něco lepšího než poctivý domácí vývar? Ano, poctivý domácí vývar s játrovými knedlíčky. Přijde k chuti doslova kdykoli během celého roku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 85 min

Ingredience

4 PORCE +

Na knedlíčky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    342 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1430 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    11,9 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    11,6 g

    39 %

    39 %

  • Bílkoviny

    28,7 g

    46 %

    42 %

  • Tuky

    17,4 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krůtí křídla očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme sůl, pepř, nové koření, bobkové listy a očištěnou, překrojenou cibuli. Vodu v hrnci přivedeme k varu, pak teplotu ztlumíme a křídla zvolna vaříme asi hodinu.
  2. Krůtí játra očistíme. Cibuli i česnek oloupeme a spolu s játry umeleme. Do játrové směsi vmícháme vejce, mouku, strouhanku, sůl, pepř a majoránku. Z játrové hmoty vytvoříme malé knedlíčky, které pak uvaříme ve vroucí osolené vodě.
  3. Mrkev, celer, brokolici i květák očistíme a nakrájíme na malé kousky. Vývar přecedíme a připravenou zeleninu v něm uvaříme téměř doměkka. Přidáme propláchnutý hrášek a vše ještě krátce povaříme.
  4. Nakonec do polévky vložíme knedlíčky a prohřejeme je. Při servírování zdobíme petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Zvěřinová polévka s játrovými knedlíčky

Ze zbylého masa uvařte silný vývar.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.