Křupavé bruschetty s čerstvým krémovým sýrem, restovanými rajčátky a bazalkou

Italská pochoutka, která je oblíbená po celém světě.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    391 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1638 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    18,9 g

    21 %

    19 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    11,6 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    29,4 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    12,4 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cherry rajčata překrojíme. Oloupaný stroužek česneku nakrájíme na plátky. Na pánvi zahřejeme dvě lžíce oleje a krátce na něm opečeme česnek. Pak vsypeme rajčata a restujeme je asi minutu. Pokropíme je octem a přidáme část natrhaných bazalkových listů. Osolíme, opepříme a opékáme asi dvě minuty, do změknutí.
  2. Plátky bagety potřeme zbylým olejem. Opéct je můžeme na pánvi, v troubě, na grilu nebo v toustovači.
  3. Opečené bagetky potřeme čerstvým sýrem. Rozdělíme na ně pečená rajčátka i se šťávou z pánve. Ozdobíme zbylou bazalkou a servírujeme.
Autor:

Podobné recepty

Rolky z uzeného lososa

Skvělý recept na snadné a osvěžující občerstvení.

Muffaletta s olivami

Znáte muffalettu? Jedná se o sendvič, který začal na začátku 20. století v New Orleans připravovat...

Slané mini záviny

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte jednou i něco slaného.

Rillettes z husího masa

Francouzské rillettes z husího masa vás okouzlí svou jemností a bohatou chutí.

Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.