Křupavá focaccia se žampiony a sýrem

Italská specialita, kterou lze naplnit na mnoho způsobů.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    305 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1275 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    28,4 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    13,5 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    14,7 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    8,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žampiony očistíme a překrojíme. Úplně malé hlavičky můžeme nechat v celku.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a vsypeme houby. Osolíme je, opepříme a na mírném ohni opékáme pět až osm minut, až budou měkké.
  3. Focacciu rozkrojíme a řezem vzhůru položíme na pečicí plech. Pomažeme pestem, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě pod zahřátým grilem, až sýr zezlátne a rozpustí se.
  4. Pak na spodní díly přidáme kousky sýru feta a ještě asi minutu zapékáme. Rozdělíme na ně orestované žampiony. Zaklopíme horní částí pečiva a servírujeme.
Autor:

Podobné recepty

Špenátové vafle

Připravte si na svačinu do krabičky slané vafle.

Vajíčková pomazánka s avokádem

Máte doma hodně vajec natvrdo z koledy? Připravte si tuto dokonalou pomazánku.

Kopřivová nádivka

Nádivka na Velikonoce nesmí chybět.

Chléb obložený slaninou

Pokud rádi grilujete, tak musíte vyzkoušet i tento recept.

Obrácený koláč s rajčaty a cibulí

Nemusíte sladké? Upečte si koláč ze slaných surovin.