Ingredience
Postup
- Uzené maso dáme spolu s 2000 ml vody, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem do většího hrnce a přivedeme k varu. Jakmile voda začne vřít, mírně stáhneme plamen a necháme následujících 45 – 60 minut jemně probublávat.
- Mezitím si uvaříme podle návodu kroupy. Jakmile je uzené uvařené, vyndáme maso z vývaru, zabalíme ho do alobalu a vývar přecedíme přes jemný cedník. Do čistého vývaru přidáme nakrájené brambory a mrkev, 2 celé stroužky česneku a necháme zhruba 10 minut vařit.
- Poté do polévky přidáme uvařené kroupy, natrhané nebo nakrájené uzené maso a majoránku, kterou promneme mezi prsty. Necháme na mírném ohni krátce provařit. Na závěr podle chuti osolíme, opepříme a posypeme nasekanou hladkolistou petrželkou.