Kroupová polévka
Zkusili jste už vývar z vepřových žeber? Jestli ne, je teď ta pravá chvíle. Slibujeme, že si ho zamilujete. Kroupy mu vyloženě sluší.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
595 KCal
27 %
25 %
-
Energie
2490 KJ
27 %
25 %
-
Sacharidy
38,4 g
44 %
38 %
-
Vláknina
8,3 g
28 %
28 %
-
Bílkoviny
45,9 g
73 %
68 %
-
Tuky
25,7 g
39 %
37 %
-
nasycené
5,1 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Kroupy namočíme přes noc do studené vody. Pak je propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibuli oloupeme a překrájíme na čtvrtky. Mrkev, celer a kapustu očistíme a nakrájíme nadrobno.
- Do většího hrnce nalijeme studenou vodu. Vložíme do ní žebra, cibuli, oloupaný česnek, nové koření a pepř a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni asi 90 minut.
- Vývar přecedíme do jiného hrnce. Maso z žebírek obereme a nakrájíme ho na kousky. Pak je společně s nadrobno nakrájenou zeleninou přidáme do vývaru. Přivedeme ho k varu a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
- Nakonec přimícháme uvařené kroupy. Dochutíme solí a majoránkou.