Kroupová polévka

Zkusili jste už vývar z vepřových žeber? Jestli ne, je teď ta pravá chvíle. Slibujeme, že si ho zamilujete. Kroupy mu vyloženě sluší.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 150 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    595 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2490 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    38,4 g

    44 %

    38 %

  • Vláknina

    8,3 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    45,9 g

    73 %

    68 %

  • Tuky

    25,7 g

    39 %

    37 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kroupy namočíme přes noc do studené vody. Pak je propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibuli oloupeme a překrájíme na čtvrtky. Mrkev, celer a kapustu očistíme a nakrájíme nadrobno.
  2. Do většího hrnce nalijeme studenou vodu. Vložíme do ní žebra, cibuli, oloupaný česnek, nové koření a pepř a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni asi 90 minut.
  3. Vývar přecedíme do jiného hrnce. Maso z žebírek obereme a nakrájíme ho na kousky. Pak je společně s nadrobno nakrájenou zeleninou přidáme do vývaru. Přivedeme ho k varu a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
  4. Nakonec přimícháme uvařené kroupy. Dochutíme solí a majoránkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z červené čočky

Pokud máte problémy s trávením, vyzkoušejte červenou čočku, která je plná vlákniny.

Polévka z červené čočky s rajčaty

Pokud jste na dietě, tak je tato polévka ideální do vašeho jídelníčku.

Kapustová polévka s knedlíčky z vinné klobásy

Vyzkoušejte dobrou polévku podle našeho receptu.

Polévka z červené čočky

Nejzdravější druh čočky je právě ta červená.

Sváteční hovězí vývar

Poctivý vývar je prostě ta nejlepší polévka.