Krkovice na špízu
Dát na gril vepřovou krkovici je fajn, ale připravit ji v podobě zajímavě ochucených špízů s pikantní salsou, to je teprve lahoda.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
336 KCal
15 %
14 %
-
Energie
1406 KJ
15 %
14 %
-
Sacharidy
3,2 g
4 %
3 %
-
Vláknina
0,2 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
33,5 g
53 %
49 %
-
Tuky
21,1 g
32 %
30 %
-
nasycené
4,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Krkovici nakrájíme na kostky a napícháme na špízy.
- Na salsu podélně rozkrojíme okurku a vydlabeme střed se semínky. Pak okurku nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme cukr, limetkovou šťávu, šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a špetku soli a pepře. Okurku s dresinkem smícháme až těsně před servírováním.
- Na potírání masa při grilování smícháme olej s chilli pastou. Špízy nakládáme na gril a opékáme je 3 minuty. Pak je otočíme, potřeme směsí a opékáme další 3 minuty. Postupně je opečeme ze všech stran a vždy lehce potřeme.
- Špízy servírujeme s chlebem nebo tortillami a okurkovou salsou promíchanou s dresinkem.