Ingredience
Postup
- Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Houby, mrkev a celer důkladně očistíme. Houby nakrájíme na menší kousky, mrkev na kolečka a celer na špalíčky.
- V hrnci rozpustíme 50 g másla a osmahneme na něm mouku. Jíšku zalijeme asi 1000 ml vody, dobře rozmícháme a přivedeme k varu.
- V polévce rozpustíme masox, přidáme brambory, houby, mrkev i celer. Podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme kmín a vaříme asi 15 minut. Když jsou houby i zelenina měkké, zjemníme polévku smetanou a dochutíme ji octem.
- V pánvičce rozpustíme zbylé máslo a připravíme na něm míchaná vejce. Polévku rozdělíme do misek, ozdobíme kopečkem míchaných vajec a nasekaným koprem. Jako přílohu podáváme chléb.