Krevetový salát s mangem a avokádem

Dokonalý předkrm ke slavnostní hostině v sobě spojuje lahodnost krevet, vydatnost avokáda a svěžest tropického ovoce i citronu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    191 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    800 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    23,6 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    7,7 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    1,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krevety prudce opečeme na grilu nebo na pánvi, po každé straně asi dvě minuty.
  2. Na zálivku smícháme sezamový olej, cukr, nasekanou chilli papričku bez semínek a citronovou šťávu. Suroviny promícháme v misce vidličkou a zálivku dáme do lednice vychladit.
  3. Ostrým nožem oloupeme mango, dužinu kolem pecky odkrájíme a nakrájíme na menší kousky. Avokádo nakrojíme kolem dokola až k pecce a pak půlkami plodu zakroutíme opačným směrem, až se oddělí od pecky. Pak vezmeme půlky avokáda do ruky a polévkovou lžící oddělíme dužinu beze zbytku od slupky. Dužinu nakrájíme na měsíčky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezčernala. Ledový salát i mrkev nakrájíme na tenoučké nudličky.
  4. Do misek nebo sklenic na stopce rozdělíme na dno salát promíchaný s mrkví a pokapeme ho dresinkem. Další vrstvu budou tvořit kousky avokáda a kousky manga. Navrch salátu poklademe krevety a opět polijeme dresinkem. Dozdobíme měsíčkem citronu či limetky a koprem.
Autor:

Podobné recepty

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Telecí terina

Vykouzlete na talíři tu nejlepší terinu.

Tunýlek s uzeným jazykem

Tuto delikatesu můžete servírovat jako studený předkrm.

Slané tyčky

Ideální pochoutka na večer k filmu.