Křenová omáčka

1 hodnocení

Máte chuť na omáčku? Uvařte si tuto křenovou. Nejlepší je s knedlíky a uzeným masem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    548 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2294 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    11,0 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    19,7 g

    31 %

    29 %

  • Tuky

    46,9 g

    72 %

    67 %

  • nasycené

    22,2 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Orestujeme ji na másle dozlatova. Přisypeme mouku a za stálého míchání zalijeme vývarem.
  2. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a ochutíme cukrem. Vaříme 10 minut a zjemníme smetanou.
  3. Znovu přivedeme k varu a necháme několik minut probublávat. Nakonec vmícháme křen a už jen společně prohřejeme. Podáváme s plátky masa prohřátými na pařáčku a s knedlíkem.
Autor:

Podobné recepty

Quesadilla s chorizem a rajčaty

Připravte si dokonalou mexickou quesadillu s rozpuštěným sýrem.

Plněné pečené brambory

Tento recept je perfektní volbou pro pohodlné večeře plné chuti.

Velikonoční kuře s nádivkou

Upečte si na slavnostní velikonoční oběd toto lahodné kuře s jarní nádivkou.

Pečený hovězí závitek

Pečený závitek s křupavou kůrkou a šťavnatým středem si získá vaše srdce hned po prvním soustu.

Pasta e fagioli

Tradiční venkovská pochoutka s vůní Itálie.