Kremrole

Máte chuť na sladké? Připravte si křehké kremrole.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez doby odležení

Ingredience

20 PORCE +

Těsto:

Vodové těsto:

Bílkový krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    186 KCal

    8 %

    8 %

  • Energie

    780 KJ

    8 %

    8 %

  • Sacharidy

    15,6 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    2,4 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    12,7 g

    20 %

    18 %

  • nasycené

    7,6 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vychlazené máslo nakrájíme na malé kousky, přidáme prosátou mouku a rychle zpracujeme na těsto. Vytvoříme z něj čtverec o velikosti 15x15 cm a dáme do chladničky ztuhnout asi na 30 minut.
  2. Vodánek připravíme z prosáté mouky, do které přidáme 125 ml vody v níž rozpustíme sůl, ocet a vše zpracujeme na hladké nelepivé těsto. Propracováváme rukama na vále a lehce podsypáváme moukou. Z těsta uděláme bochánek, zabalíme do fólie a necháme 15 minut odpočinout.
  3. Na pomoučněném vále rozválíme vodánek do tvaru kříže. Střed zůstane silnější a cípy slabší. Na střed položíme tukový čtverec a cípy přehneme tak aby se tukové těsto dokonale zabalilo. Rozválíme na plát 30x60 cm přeložíme 1/3 těsta a na ni přehneme druhou třetinu těsta.
  4. Vytvoříme pás o velikosti 30x20 cm, přikryjeme fólií a necháme 20 minut odpočinout. Při vyvalování těsto dostatečně podsypáváme a přebytečnou mouku vždy smeteme. Pak postup stejným způsobem opakujeme. Při třetím rozvalování těsto složíme na čtyřikrát. Strany přeložíme směrem do středu a pak přeložíme na polovinu. Necháme v chladničce odležet a ztuhnout nejméně 60 minut.
  5. Těsto rozválíme na plát silný 3 mm o velikosti 30x60 cm a rozkrájíme na 20 proužků 3 cm silné. Proužky natočíme na trubičky a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout a sejmeme z trubiček.
  6. Bílky šleháme na vodní lázni s polovinou cukru do zhoustnutí. Pak sundáme z vodní lázně, přidáme zbylý cukr a vyšleháme na pevný bílkový krém. Tím naplníme pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou kremrole a nakonec pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Čokoládový koláč s malinami

Kombinace malin a čokolády chutná naprosto skvěle.

Karamelové větrníky

Tento nadýchaný klasický dezert se nikdy neomrzí. Při jeho přípravě si dejte pozor na karamel, rád...

Čokoládová roláda s malinami

Nejlepší čokoládová roláda s ovocných krémem. Pokud budete chtít, můžete vyzkoušet tento recept i s...

Cheesecake creme brulée

Upečte si podle našeho receptu skvělý koláč.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.