Ingredience
Postup
- Vychlazené máslo nakrájíme na malé kousky, přidáme prosátou mouku a rychle zpracujeme na těsto. Vytvoříme z něj čtverec o velikosti 15x15 cm a dáme do chladničky ztuhnout asi na 30 minut.
- Vodánek připravíme z prosáté mouky, do které přidáme 125 ml vody v níž rozpustíme sůl, ocet a vše zpracujeme na hladké nelepivé těsto. Propracováváme rukama na vále a lehce podsypáváme moukou. Z těsta uděláme bochánek, zabalíme do fólie a necháme 15 minut odpočinout.
- Na pomoučněném vále rozválíme vodánek do tvaru kříže. Střed zůstane silnější a cípy slabší. Na střed položíme tukový čtverec a cípy přehneme tak aby se tukové těsto dokonale zabalilo. Rozválíme na plát 30x60 cm přeložíme 1/3 těsta a na ni přehneme druhou třetinu těsta.
- Vytvoříme pás o velikosti 30x20 cm, přikryjeme fólií a necháme 20 minut odpočinout. Při vyvalování těsto dostatečně podsypáváme a přebytečnou mouku vždy smeteme. Pak postup stejným způsobem opakujeme. Při třetím rozvalování těsto složíme na čtyřikrát. Strany přeložíme směrem do středu a pak přeložíme na polovinu. Necháme v chladničce odležet a ztuhnout nejméně 60 minut.
- Těsto rozválíme na plát silný 3 mm o velikosti 30x60 cm a rozkrájíme na 20 proužků 3 cm silné. Proužky natočíme na trubičky a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout a sejmeme z trubiček.
- Bílky šleháme na vodní lázni s polovinou cukru do zhoustnutí. Pak sundáme z vodní lázně, přidáme zbylý cukr a vyšleháme na pevný bílkový krém. Tím naplníme pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou kremrole a nakonec pocukrujeme.