Krémový chlebíček s černým rybízem

Rybíz pěstuje většina z nás na zahrádce. Nejlépe chutná v čerstvých moučnících.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez chladnutí a tuhnutí

Ingredience

10 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Na krém:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    298 KCal

    14 %

    12 %

  • Energie

    1247 KJ

    14 %

    12 %

  • Sacharidy

    34,2 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    6,9 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    14,6 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    8,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a vmícháme mouku s práškem. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy, pečeme při 160 °C asi 25 minut a pak necháme vychladnout ve formě.
  2. Vyklopíme a vodorovně rozkrojíme na polovinu. Želatinu necháme 10 minut nabobtnat ve vodě, zahřejeme, odstavíme, přidáme cukr a černý rybíz a směs nalijeme na dno formy, vyložené folií.
  3. Položíme horní díl korpusu a necháme v lednici ztuhnout. Jogurt smícháme s cukrem. Želatinu necháme 10 minut nabobtnat ve vodě, zahřejeme, necháme vychladnout a nalijeme do jogurtu.
  4. Pak vmícháme šlehačku, 1 náplně nalijeme do formy a dáme do lednice. Do zbylé náplně přidáme rybíz, nalijeme na vrstvu ve formě, položíme horní korpus a necháme ztuhnout v lednici. Pak vyklopíme a ozdobíme rybízem.
Autor:

Podobné recepty

Mandarinková roláda

Chcete vyzkoušet něco nového? Inspirujte se naším receptem na moderní roládu.

Křehký jarní dort z rakvičkového těsta

Tento dort nejen nádherně vypadá, ale také úžasně chutná.

Ovocné koláčky

Ovoce zvolte podle sezony, může být i kompotované.

Ořechový tunel

Snadný moučník, který se hodí ke kávě.

Rychlé koláčky s džemem

Vyplatí se mít v chladničce hotové těsto na croissanty. Do půl hodiny z něj a několika běžných...