Krémová polévka z hlávkového salátu se sýrem

Uvařte si výživnou polévku do 30 minut.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    621 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2599 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    28,1 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    17,1 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    48,2 g

    74 %

    69 %

  • nasycené

    23,7 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Listy salátu opláchneme a necháme okapat. Pak je natrháme nadrobno.
  2. V hrnci rozpustíme máslo a krátce na něm opečeme brambory. Zalijeme je vývarem a zvolna necháme vařit.
  3. Když jsou brambory měkké, vsypeme do hrnce salát. Po dalších 5 minutách základ na polévku rozmixujeme. Rozředíme ho smetanou a necháme v něm rozpustit nastrouhané blaťácké zlato. Polévku dle potřeby dochutíme.
  4. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme dozlatova. Ementál také nakrájíme na malé kousky. Polévku rozdělíme do misek. Každou porci doplníme chlebovými krutónky a sýrem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Zvěřinová polévka s játrovými knedlíčky

Ze zbylého masa uvařte silný vývar.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.