Křehký koláč s lesním ovocem

Zaručeně si pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    358 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1497 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    34,5 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    16,7 g

    26 %

    25 %

  • Tuky

    17,0 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    8,3 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem. Přidáme vanilkový cukr, na kousky nakrájené máslo a vejce. Vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu 60 minut odležet.
  2. Pak těsto rozdělíme na tři díly. Dva díly těsta rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Do formy ho dobře vmáčkneme a vytvoříme 3 cm vysoký okraj.
  3. Tvaroh smícháme s cukrem, vejcem a škrobem. Nakonec tvaroh ochutíme nastrouhanou kůrou a šťávou z citronu. Náplň rozetřeme na těsto ve formě. Na povrch rozložíme ovoce.
  4. Ze zbylého těsta vyválíme tenké prameny, na povrch koláče složíme mřížku s pečeme při 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě, pak vyndáme a nakrájíme na porce.
Autor:

Podobné recepty

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.

Čokoládové sušenky

Zamilujete si jejich intenzivní čokoládovou chuť a jemný nádech slaného karamelu – jsou prostě...

Vanilkové podvodnice

Podvodnice jsou skvělé hned po upečení, kdy jsou lehce křupavé, ale i po několika dnech, kdy se...

Perníčkové crincles

Opravdu jednoduché cukroví, které zvládne každý a je naprosto dokonale provoněné vánoční...