Králík s rajčaty na víně

Králíka můžeme podávat s knedlíkem nebo s bramborami.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    431 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1804 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    6,9 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    46,5 g

    74 %

    68 %

  • Tuky

    22,1 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    2,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěného králíka omyjeme a rozdělíme na porce. Maso prošpikujeme kousky anglické slaniny, osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, dáme na něj nadrobno nakrájenou cibuli a porce králíka, které ze všech stran zprudka opečeme.
  2. Králíka mírně podlijeme vodou, dáme do trouby a pečeme při 180°C asi 35 minut. Pak přidáme do pekáče nasekaný česnek, nakrájená rajčata, bobkový list a zalijeme vínem. Králíka dopečeme doměkka.
  3. Z hladké mouky a oleje připravíme zlatavou jíšku. Hotového králíka vyndáme z pekáče, výpek zahustíme připravenou jíškou a necháme provařit. Připravenou omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou. Králíka podáváme např. se šťouchanými bramborami, ozdobíme listy řapíkatého celeru.
Autor:

Podobné recepty

Smaženky se zeleninou

Snadná a rychlá večeře.

Pečené zelí se slaninou a parmazánem

Tento netradiční pokrm vám zaručeně zachutná.

Telecí řízek

Pochutná si celá rodina.

Kapr v bylinkové strouhance

Kapra nemusíte připravovat pouze na Vánoce.