Ingredience
Postup
- V silnostěnném kastrolu nahřejeme směs másla s olejem, přidáme cibuli a krátce orestujeme. Přisypeme kousky masa a opečeme je ze všech stran dozlatova. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměkka.
- Mezitím utřeme v misce máslo s moukou a uložíme do chladničky.
- Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a uchováme v teple. Do šťávy pod masem dáme vychlazené máslo s moukou a za stálého míchání krátce povaříme. Stáhneme plamen, omáčku přelijeme přes cedník a zahustíme ořechy.
- Omáčku dochutíme citronovou šťávou a krátce povaříme. Nakonec ji zjemníme žloutkem rozmíchaným se smetanou, poté ji pouze prohřejeme, nevaříme. Podáváme například s indiánskou rýží.