Králík s ořechovou omáčkou

1 hodnocení

Pro přijemnou křupavost přidejte do omáčky ořechy.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    805 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3369 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    4,1 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    77,7 g

    123 %

    114 %

  • Tuky

    52,7 g

    81 %

    75 %

  • nasycené

    17,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V silnostěnném kastrolu nahřejeme směs másla s olejem, přidáme cibuli a krátce orestujeme. Přisypeme kousky masa a opečeme je ze všech stran dozlatova. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměkka.
  2. Mezitím utřeme v misce máslo s moukou a uložíme do chladničky.
  3. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a uchováme v teple. Do šťávy pod masem dáme vychlazené máslo s moukou a za stálého míchání krátce povaříme. Stáhneme plamen, omáčku přelijeme přes cedník a zahustíme ořechy.
  4. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a krátce povaříme. Nakonec ji zjemníme žloutkem rozmíchaným se smetanou, poté ji pouze prohřejeme, nevaříme. Podáváme například s indiánskou rýží.
Autor:

Podobné recepty

Smažené fazolové kuličky Acarajé s krevetami

Ochutnejte pochoutku brazilské kuchyně.

Quesadilla s chorizem a rajčaty

Připravte si dokonalou mexickou quesadillu s rozpuštěným sýrem.

Plněné pečené brambory

Tento recept je perfektní volbou pro pohodlné večeře plné chuti.

Velikonoční kuře s nádivkou

Upečte si na slavnostní velikonoční oběd toto lahodné kuře s jarní nádivkou.

Pečený hovězí závitek

Pečený závitek s křupavou kůrkou a šťavnatým středem si získá vaše srdce hned po prvním soustu.