Ingredience
Postup
- Králíka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli, česnek a mrkev oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek a mrkev na plátky.
- V kastrole rozehřejeme máslo a na kostičky nakrájený špek a králíka ze všech stran opečeme. Vyjmeme ho a ve výpeku necháme zesklovatět cibuli. Pak přidáme nakrájený česnek, mrkev a rajčátka a vše orestujeme.
- Vložíme zpět maso, přilijeme asi 300 ml vody, přidáme bobkový list a 2 snítky tymiánu. Přiklopíme, dáme do vyhřáté trouby a při 160 °C dusíme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme, do omáčky vmícháme rajský protlak, dochutíme ji solí, pepřem a popřípadě trochou cukru a povaříme. Králíka v omáčce už jen krátce prohřejeme. Ozdobíme ho tymiánem a podáváme s bramborovými nočky.