Králík po selsku

Králičí maso je specialisty doporučováno při problémech se žaludkem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 150 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1303 KCal

    59 %

    54 %

  • Energie

    5452 KJ

    59 %

    54 %

  • Sacharidy

    11,2 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    56,5 g

    90 %

    83 %

  • Tuky

    23,2 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    11,5 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Králíka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli, česnek a mrkev oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek a mrkev na plátky.
  2. V kastrole rozehřejeme máslo a na kostičky nakrájený špek a králíka ze všech stran opečeme. Vyjmeme ho a ve výpeku necháme zesklovatět cibuli. Pak přidáme nakrájený česnek, mrkev a rajčátka a vše orestujeme.
  3. Vložíme zpět maso, přilijeme asi 300 ml vody, přidáme bobkový list a 2 snítky tymiánu. Přiklopíme, dáme do vyhřáté trouby a při 160 °C dusíme doměkka.
  4. Měkké maso vyjmeme, do omáčky vmícháme rajský protlak, dochutíme ji solí, pepřem a popřípadě trochou cukru a povaříme. Králíka v omáčce už jen krátce prohřejeme. Ozdobíme ho tymiánem a podáváme s bramborovými nočky.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.