Králík po palermsku

Ochutnejte typické jídlo ze sicilského Palerma.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    710 KCal

    32 %

    30 %

  • Energie

    2969 KJ

    32 %

    30 %

  • Sacharidy

    18,3 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    79,1 g

    126 %

    116 %

  • Tuky

    30,8 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jednu cibuli oloupeme, pokrájíme na nudličky a s bobkovým listem a kuličkami pepře povaříme ve víně. Do marinády naložíme alespoň na 5 hodin omyté a očištěné porce králíka.
  2. Druhou cibuli a slaninu pokrájíme nadrobno a krátce orestujeme na sádle. Přidáme porce králíka obalené v mouce. Opečeme je, osolíme, opepříme a zalijeme šálkem marinády. Pod pokličkou dusíme 30-40 minut. Dle potřeby podléváme zbylou marinádou.
  3. Na pánvi zahřejeme ocet a rozpustíme v něm cukr. Vsypeme rozinky, mandle, krátce povaříme a směs vmícháme do hrnce s králíkem. Podáváme s paprikami dušenými na cibulce.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.