Ingredience
Postup
- Králíka důkladně očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Pak ho spaříme vroucí vodou, prošpikujeme slaninou, nakrájenou na klínky a osolíme.
- Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Všechnu zeleninu osmahneme v pekáčku na rozehřátém oleji, přidáme lžičku cukru, na kolečka nakrájenou cibuli a opět vše osmahneme.
- Králíka položíme do pekáčku na zeleninu, přidáme 3 kuličky pepře, bobkový list, 2 kuličky nového koření a tymián. Podlijeme citronovou šťávou a trochou vody. Přiklopíme a dusíme v troubě doměkka. Během dušení králíka obracíme a podle potřeby přiléváme horkou vodu.
- Měkkého králíka vyndáme z pekáčku a šťávu zahustíme moukou, rozmíchanou v kysané smetaně. Omáčku necháme 15 minut provařit, pak ji přecedíme a rozmixujeme.
- Omáčku dochutíme solí, hořčicí, citronovou šťávou a cukrem. Králíka rozdělíme na porce, vložíme zpět do omáčky a krátce prohřejeme. Králíka na talíři doplníme brusinkovým kompotem a podáváme s houskovým knedlíkem.