Ingredience
Postup
- Očištěného a naporcovaného králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Porce králíka ze všech stran opečeme na másle. Maso vyjmeme a ve výpeku opečeme nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření a bobkový listy. Společně orestujeme dozlatova.
- Vložíme zpět králičí maso, přidáme trochu nastrouhané citronové kůry, podlijeme vývarem a přiklopíme. Dusíme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme, základ podle potřeby dolijeme vývarem a přivedeme k varu. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí. Vyjmeme koření a rozmixujeme.
- Omáčku zjemníme smetanou a provaříme. Vložíme zpět maso a krátce prohřejeme. Vhodnou přílohou jsou knedlíky.