Králík na smetaně

Toto slavnostní jídlo se skvěle hodí na Velikonoce.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1281 KCal

    58 %

    53 %

  • Energie

    5361 KJ

    58 %

    53 %

  • Sacharidy

    28,6 g

    32 %

    29 %

  • Vláknina

    11,2 g

    37 %

    37 %

  • Bílkoviny

    92,1 g

    146 %

    135 %

  • Tuky

    85,9 g

    132 %

    123 %

  • nasycené

    38,9 g

  • trans-mastné

    1,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěného a naporcovaného králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Porce králíka ze všech stran opečeme na másle. Maso vyjmeme a ve výpeku opečeme nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření a bobkový listy. Společně orestujeme dozlatova.
  2. Vložíme zpět králičí maso, přidáme trochu nastrouhané citronové kůry, podlijeme vývarem a přiklopíme. Dusíme doměkka.
  3. Měkké maso vyjmeme, základ podle potřeby dolijeme vývarem a přivedeme k varu. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí. Vyjmeme koření a rozmixujeme.
  4. Omáčku zjemníme smetanou a provaříme. Vložíme zpět maso a krátce prohřejeme. Vhodnou přílohou jsou knedlíky.
Autor:

Podobné recepty

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.

Vepřové výpečky se špenátem

Skvělý recept na rodinný oběd.

Pečené vepřové se švestkovou omáčkou

Spojte do jednoho jídla sladké a slané chutě.