Ingredience
Postup
- Králíka omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Pak ho rozdělíme na porce, které osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- Ve velké pánvi rozpustíme máslo. Porce králíka na něm opečeme a pak je přendáme do pekáčku či zapékací mísy.
- Cibule s česnekem oloupeme. Cibule nakrájíme na měsíčky, česnek nasekáme nadrobno. Pak je společně s mandlemi orestujeme ve výpeku v pánvi.
- Do pánve přilijeme víno a vývar. Směs krátce podusíme a společně s tymiánem ji přidáme ke králíkovi do pekáčku. Vše zakryjeme alobalem a v troubě při 170 °C necháme dusit asi 60 minut.
- Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Rajčátka opláchneme a rozkrojíme.
- Z pekáčku sundáme alobal a vsypeme do něj brambory a rajčátka. Králíka vrátíme do trouby a pečeme ho dalších asi 30 minut dozlatova.