Králík na mandlích

Naučte se připravit králičí maso na ten nejchutnější způsob.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 130 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1046 KCal

    48 %

    44 %

  • Energie

    4375 KJ

    48 %

    44 %

  • Sacharidy

    33,4 g

    38 %

    33 %

  • Vláknina

    9,0 g

    30 %

    30 %

  • Bílkoviny

    87,7 g

    139 %

    129 %

  • Tuky

    57,9 g

    89 %

    83 %

  • nasycené

    19,3 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Králíka omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Pak ho rozdělíme na porce, které osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
  2. Ve velké pánvi rozpustíme máslo. Porce králíka na něm opečeme a pak je přendáme do pekáčku či zapékací mísy.
  3. Cibule s česnekem oloupeme. Cibule nakrájíme na měsíčky, česnek nasekáme nadrobno. Pak je společně s mandlemi orestujeme ve výpeku v pánvi.
  4. Do pánve přilijeme víno a vývar. Směs krátce podusíme a společně s tymiánem ji přidáme ke králíkovi do pekáčku. Vše zakryjeme alobalem a v troubě při 170 °C necháme dusit asi 60 minut.
  5. Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Rajčátka opláchneme a rozkrojíme.
  6. Z pekáčku sundáme alobal a vsypeme do něj brambory a rajčátka. Králíka vrátíme do trouby a pečeme ho dalších asi 30 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Bramborový caesar salát s pečeným kuřetem

Zkuste zajímavou variaci na oblíbený salát.

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.

Zelné závitky

K zelným závitkům vám doporučujeme podávat bramborovou kaši.