Králík na jarních cibulkách

Jednoduchý recept, který si zamilujete.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    582 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2435 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    16,2 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    83,2 g

    132 %

    122 %

  • Tuky

    20,3 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Králíka očistíme, opláchneme a osušíme. Rozporcujeme ho, osolíme a opepříme. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova.
  2. Přidáme porce králíka a ze všech stran ho opečeme. Podlijeme ho trochou vody, pivem, přidáme koření a osolíme. Přiklopíme a dusíme doměkka.
  3. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme nastrouhanou chlebovou kůrkou. Provaříme a podle chuti dosolíme a opepříme.
  4. Jarní cibulky očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do omáčky. Přidáme porce králíka a ještě krátce povaříme. Podáváme s vařenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.

Zelné závitky

K zelným závitkům vám doporučujeme podávat bramborovou kaši.

Salát z kysaného zelí

Podzimní oběd, který budete mít hotový do pár minut.