Králičí ragú s bramborovými plackami

nehodnoceno

Králičí maso patří mezi vůbec to nejzdravější. Tak ho taky připravte doma.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 130 min

Ingredience

6 PORCE +

Bramborové placky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    887 KCal

    40 %

    37 %

  • Energie

    3711 KJ

    40 %

    37 %

  • Sacharidy

    48,6 g

    55 %

    49 %

  • Vláknina

    4,7 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    64,5 g

    102 %

    95 %

  • Tuky

    45,5 g

    70 %

    65 %

  • nasycené

    11,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Králíka očistíme, opláchneme, naporcujeme a osolíme. Máslo utřeme s hořčicí do pěny a natřeme na porce masa.
  2. Na kostičky nakrájenou slaninu necháme rozškvařit, přidáme nakrájené houby a podusíme.
  3. Králíka přendáme do pekáče, posypeme podušenými houbami a podlijeme bílým vínem. Přiklopíme druhým pekáčem, vložíme do trouby a dusíme doměkka. Jogurt promícháme s hladkou moukou, nalijeme na králíka a provaříme.
  4. Jako přílohu podáváme bramborové placičky. Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme a zpracujeme s hladkou moukou, vejcem a solí. Těsto rozválíme a tvořítkem nebo skleničkou vykrajujeme kolečka, která osmažíme v oleji dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.