Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

2 PORCE +

2 sklenice o objemu 250 ml:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1502 KCal

    68 %

    63 %

  • Energie

    6284 KJ

    68 %

    63 %

  • Sacharidy

    7,0 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    78,1 g

    124 %

    115 %

  • Tuky

    123,9 g

    191 %

    177 %

  • nasycené

    21,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Králíka i s kostmi naporcujeme. Pečlivě osolíme, opepříme a naskládáme do menší zapékací nádoby. Přidáme celé neoloupané stroužky česneku, tymián, nové koření a bobkový list.
  2. Rozpustíme sádlo a králíka jím zalijeme. Pak zaklopíme nebo zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 50 minut, až je maso měkké.
  3. Maso obereme z kostí a nakrájíme na malé kousky. Dáme je do kastrolu, zalijeme portským vínem a přivedeme k varu. Necháme chvilku odvařit. Pak přilijeme smetanu, necháme přejít varem a na mírném ohni trochu zredukovat. Sundáme z tepla a přes sítko přilijeme asi polovinu sádla z pečení.
  4. Z tuku vyndáme stroužky česneku. Vymáčkneme je ze slupek, rozmačkáme vidličkou a vmícháme do masa. To rozdělíme do vyvařených suchých sklenic. Povrch zalijeme přes sítko zbylým sádlem a uzavřené uložíme do chladu.
Autor:

Podobné recepty

Rybí paštika

Připravte si vánoční pomazánku z uzené ryby.

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Zvěřinová paštika

Máte chuť na něco jedinečného? Vyzkoušejte domácí zvěřinovou paštiku.

Velikonoční králičí paštika s citrusovou omáčkou

Nabídněte návštěvě na Velikonoce luxusní paštiku.

Rybí paštika

Vytvarujte domácí paštiku do zábavných motivů.

Zobrazit více