Ingredience
Postup
- Králíka i s kostmi naporcujeme. Pečlivě osolíme, opepříme a naskládáme do menší zapékací nádoby. Přidáme celé neoloupané stroužky česneku, tymián, nové koření a bobkový list.
- Rozpustíme sádlo a králíka jím zalijeme. Pak zaklopíme nebo zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 50 minut, až je maso měkké.
- Maso obereme z kostí a nakrájíme na malé kousky. Dáme je do kastrolu, zalijeme portským vínem a přivedeme k varu. Necháme chvilku odvařit. Pak přilijeme smetanu, necháme přejít varem a na mírném ohni trochu zredukovat. Sundáme z tepla a přes sítko přilijeme asi polovinu sádla z pečení.
- Z tuku vyndáme stroužky česneku. Vymáčkneme je ze slupek, rozmačkáme vidličkou a vmícháme do masa. To rozdělíme do vyvařených suchých sklenic. Povrch zalijeme přes sítko zbylým sádlem a uzavřené uložíme do chladu.