Kozí sýr s ořechovou krustou
Kombinace křupavých oříšků, jahod a kozího sýra je neodolatelná.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
551 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2305 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
18,1 g
21 %
18 %
-
Vláknina
3,4 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
16,3 g
26 %
24 %
-
Tuky
45,2 g
69 %
65 %
-
nasycené
18,1 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli nakrájíme nadrobno, jahody rozpůlíme. Máslo necháme změknout, toastový chléb nejdříve nakrájíme na kostičky a pak je společně s vlašskými ořechy semeleme. Sýr nakrájíme na plátky.
- Na rozpálené lžíci oleje orestujeme cibuli dosklovata, odstavíme, zalijeme octem, přendáme do misky a promícháme se zbývajícím olejem a hořčicí. Osolíme, opepříme a přidáme lžíci medu.
- Salátovou směs promícháme se lžící hotové zálivky. Máslo utřeme s medem, osolíme, opepříme a vmícháme ořechovou strouhanku. Sýr potřeme ořechovou směsí a zapečeme 2 minuty dozlatova.
- Na talíř dáme salát, nakrájené jahody, zapečený sýr a polijeme zbývající zálivkou. Před podáváním posypeme pekanovými a kešu oříšky a můžeme podávat třeba s opečeným pečivem.