Kozí sýr s ořechovou krustou

Kombinace křupavých oříšků, jahod a kozího sýra je neodolatelná.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    551 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2305 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    18,1 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    16,3 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    45,2 g

    69 %

    65 %

  • nasycené

    18,1 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, jahody rozpůlíme. Máslo necháme změknout, toastový chléb nejdříve nakrájíme na kostičky a pak je společně s vlašskými ořechy semeleme. Sýr nakrájíme na plátky.
  2. Na rozpálené lžíci oleje orestujeme cibuli dosklovata, odstavíme, zalijeme octem, přendáme do misky a promícháme se zbývajícím olejem a hořčicí. Osolíme, opepříme a přidáme lžíci medu.
  3. Salátovou směs promícháme se lžící hotové zálivky. Máslo utřeme s medem, osolíme, opepříme a vmícháme ořechovou strouhanku. Sýr potřeme ořechovou směsí a zapečeme 2 minuty dozlatova.
  4. Na talíř dáme salát, nakrájené jahody, zapečený sýr a polijeme zbývající zálivkou. Před podáváním posypeme pekanovými a kešu oříšky a můžeme podávat třeba s opečeným pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Steak s houbami na tymiánovém másle

Dokonalý steak připravený do 25 minut.

Pikantní houby se skleněnými nudlemi

Skvělý houbový recept, který musíte vyzkoušet.

Vepřové závitky s jablky a křenem

Závitky s jablky podávejte s vařenými nebo šťouchanými bramborami.

Vepřové řízečky v parmazánu

K obědu zkuste připravit tyto řízečky se zdravým salátem.

Vdolky s povidly

Vdolky lehoučké a výborné jako od babičky.