Kostky se sušeným ovocem a fondánem

Dopřejte si ke kávě něco sladkého na zub.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    397 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1661 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    52,3 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    4,7 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    19,1 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    9,7 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklé máslo utřeme s oběma cukry, kůrou a žloutky do pěny, poté vmícháme polovinu prosáté mouky.
  2. Ke směsi přimícháme smetanu, pevný sníh z bílků, na drobné kousky nakrájené kandované ovoce, nasekané pekanové ořechy a nakonec zbylou prosátou mouku s kypřicím práškem.
  3. Hotové těsto rozetřeme do formy (30 x 25 cm), vyložené pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a vyklopíme. Po vychladnutí potřeme povrch džemem.
  4. Fondánovou hmotu rozválíme na tenký plát o velikosti korpusu a položíme na povrch. Nakrájíme na řezy a dozdobíme pekanovými ořechy.
Autor:

Podobné recepty

Domácí raffaello řezy

Kokosové řezy nadýchané jako obláček nadchnou vás i návštěvu.

Koláč Míša

Tento koláč nejen skvěle vypadá, ale i chutná.

Uzlíky s čokoládou a pistáciemi

Nevíte, co upéct sladkého? Zkuste tyto výborné uzlíky s pistáciemi a čokoládou.

Makovec se švestkami

Mák a svěstky se skvěle hodí do jakéhokoli koláče.

Banánový koláč

Máte doma zralé banány? Upečte z nich skvělý koláč.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.