Kostky s tureckým medem

Tento dezert je variací na oblíbenou dobrůtku z pouti. Zkuste ho, budete překvapeni jeho chutí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez tuhnutí

Ingredience

16 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    347 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1451 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    23,4 g

    27 %

    23 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    9,0 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    23,9 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    11,3 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Perníčky rozdrtíme a smícháme je s rozpuštěným máslem. Směs propracujeme a natlačíme na dno hranaté formy. Uložíme do chladničky.
  2. Smetanu zahřejeme a odstavíme. Přidáme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Uložíme do lednice.
  3. Smetanový sýr smícháme s cukrem. Smetanu s čokoládou vyšleháme do pěny a smícháme se sýrem.
  4. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě, poté zahřejeme ji a vlijeme do náplně. Dobře promícháme a vmícháme směs ořechů. Nalijeme na korpus a uložíme do lednice na 6 hodin.
  5. Dortové želé připravíme podle návodu, nalijeme ho na krém a necháme v lednici ztuhnout. Po ztuhnutí sejmeme formu a nakrájíme na řezy. Ozdobíme třeba nasekanými ořechy.
Autor:

Podobné recepty

Mandarinková roláda

Chcete vyzkoušet něco nového? Inspirujte se naším receptem na moderní roládu.

Křehký jarní dort z rakvičkového těsta

Tento dort nejen nádherně vypadá, ale také úžasně chutná.

Ovocné koláčky

Ovoce zvolte podle sezony, může být i kompotované.

Ořechový tunel

Snadný moučník, který se hodí ke kávě.

Rychlé koláčky s džemem

Vyplatí se mít v chladničce hotové těsto na croissanty. Do půl hodiny z něj a několika běžných...