Ingredience
Postup
- Vepřové maso opláchneme a osušíme. Oregano nasekáme najemno, dáme na talířek a smícháme s drceným pepřem. Maso ve směsi ze všech stran obalíme.
- Zelí a papriku očistíme a nakrájíme na větší kousky. Bílou ředkev omyjeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky, červenou cibuli na osminky, pórek na špalíčky, karotku na menší kousky a brokolice rozebereme na menší růžičky.
- Na pánvi rozpálíme část oleje a obalenou panenku ze všech stran opékáme asi 10 minut. Pak ji sejmeme z plotny a na teple necháme asi 8 minut odležet.
- Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej a nakrájenou zeleninu ze všech stran orestujeme. Osolíme ji, opepříme a nakonec zalijeme smetanou. Zvolna ji na mírném ohni za občasného promíchání povaříme asi 5 minut. Kořeněnou panenku nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou.