Kořeněné vepřové filé se zeleninou

Při pečení masa je nejdůležitější jeho správné okořenění.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    618 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2587 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    24,9 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    13,8 g

    46 %

    46 %

  • Bílkoviny

    52,1 g

    83 %

    77 %

  • Tuky

    32,0 g

    49 %

    46 %

  • nasycené

    12,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřové maso opláchneme a osušíme. Oregano nasekáme najemno, dáme na talířek a smícháme s drceným pepřem. Maso ve směsi ze všech stran obalíme.
  2. Zelí a papriku očistíme a nakrájíme na větší kousky. Bílou ředkev omyjeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky, červenou cibuli na osminky, pórek na špalíčky, karotku na menší kousky a brokolice rozebereme na menší růžičky.
  3. Na pánvi rozpálíme část oleje a obalenou panenku ze všech stran opékáme asi 10 minut. Pak ji sejmeme z plotny a na teple necháme asi 8 minut odležet.
  4. Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej a nakrájenou zeleninu ze všech stran orestujeme. Osolíme ji, opepříme a nakonec zalijeme smetanou. Zvolna ji na mírném ohni za občasného promíchání povaříme asi 5 minut. Kořeněnou panenku nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.