Koprovka

Klasická koprová omáčka je skvělou volbou pro rodinný oběd či večeři.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    463 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1937 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    30,0 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    34,6 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    22,2 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    13,3 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V hrnci přivedeme k varu asi 1,5 litru vody, přidáme oloupanou a nakrájenou zeleninu, koření a osolíme. Maso opláchneme a vložíme do vroucí vody. Uvaříme doměkka. Pak maso vyjmeme a vývar přecedíme.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme ji vychladnout. Pak ji zalijeme 400 ml vývaru z masa, rychle rozšleháme a přivedeme k varu. Za občasného míchání povaříme asi půl hodiny.
  3. Přimícháme smetanu, povaříme, přidáme ocet, citronovou šťávu, cukr a kopr. Promícháme, podle chuti přisolíme a povaříme ještě asi 10 minut.
  4. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíky.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí roláda plněná špenátem

Co takhle připravit kuřecí maso tentokrát trochu jinak? Máme pro vás tip na slavnostní oběd nebo...

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.