Neděle 11. dubna 2021, svátek má Izabela
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 11. dubna 2021 Izabela

Koprová omáčka s vejcem

Klasická koprová omáčka nemusí být nutně jen s masem a knedlíkem. Skvěle také chutná s vajíčkem a bramborami. Kterou si zvolíte vy?

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    486 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2035 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    16,5 g

    19 %

    16 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    9,1 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    42,6 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    26,7 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rychle rozšleháme a přivedeme k varu. Za častého míchání provaříme asi 25 minut.
  2. Pak přilijeme smetanu. Omáčku osolíme, opepříme a dochutíme octem a cukrem. Promícháme a na mírném ohni zvolna povaříme asi 5 minut.
  3. Nakonec přidáme najemno nasekaný omytý kopr. Podáváme s natvrdo vařenými vejci a vařenými brambory.
Autor:

Podobné recepty

Grilovaný sýr halloumi se salátem z grilovaných cuket

Grilovat se nemusí jen maso. Zkuste lahodný sýr halloumi a k němu si dejte dokonale vyladěný salát...

Grilované karbanátky se zeleninovým salátem

Zlatavý čedar dodá těmto karbanátkům nejen barvu, ale také zajímavou chuť. Ve společnosti...

Grilované telecí závitky

Jednoduché jako facka a přitom nebesky dobré. Takové jsou roládkové špízy z telecího masa. Dijonská...

Domácí rybí prsty s bylinkami

Ofrňují se vaše děti nad rybou? Zkuste tuto variaci na klasické rybí prsty z obchodu, budou se...

Kachní prsa s červenou řepou

Dozlatova vypečená kachní prsíčka s pečenou zeleninou jsou skvělou volbou pro rodinný oběd i pro...

Zobrazit více