Kopřivová nádivka

Nádivka na Velikonoce nesmí chybět.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 55 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    415 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1736 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    34,1 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    19,7 g

    31 %

    29 %

  • Tuky

    21,9 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    6,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Uzené maso povaříme asi 20 minut, vývar scedíme a schováme na později. Maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Rohlíky nakrájené na kostičky smícháme v míse s rozpuštěným máslem, žloutky a kopřivami. Přidáme uzené maso, nasekané oloupané mandle, ochutíme solí, muškátovým oříškem a zvlhčíme vývarem. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků.
  3. Nádivku naplníme do zapékací misky vymazané máslem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
Autor:

Podobné recepty

Velikonoční baba (nádivka)

Nádivka k Velikonocům prostě patří.

Velikonoční nádivka ve slaninovém kabátku

Velikonoční nádivka potěší každého svou neodolatelnou vůní a jemností masa.

Pečené jarní kuřátko a špenátová nádivka

Na Velikonoce nesmí na stole chybět slavnostní oběd.

Špenátová nádivka

Ke každým Velikonocům patří i příprava tradiční nádivky.

Velikonoční nádivka

Nezapomeňte na Velikonoce upéct tradiční nádivku.

Zobrazit více