Ingredience
Postup
- Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Za stálého šlehání přidáme olej a zakysanou smetanu. Lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a kokos. Nakonec přidáme ušlehaný pevný sníh z bílků s citronovou šťávou.
- Hotové těsto rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu ochutíme kakaem.
- Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
- Nalijeme do ní světlé těsto a na něj do středu kakaové. Vařečkou těsto lehce promícháme, aby se vytvořilo mramorování.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 50 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně.
- Máslo utřeme s moučkovým cukrem a povrch bábovky potřeme.
- Pak celou bábovku obalíme v kokosu, který k povrchu lehce přitiskneme.