Kokosová bábovka

Klasickou bábovku asi pečete často, tahle kokosová ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Stane se vaší rodinnou stálicí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

Ingredience

16 PORCE +

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    294 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1229 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    27,9 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    18,0 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Za stálého šlehání přidáme olej a zakysanou smetanu. Lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a kokos. Nakonec přidáme ušlehaný pevný sníh z bílků s citronovou šťávou.
  2. Hotové těsto rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu ochutíme kakaem.
  3. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
  4. Nalijeme do ní světlé těsto a na něj do středu kakaové. Vařečkou těsto lehce promícháme, aby se vytvořilo mramorování.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 50 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně.
  6. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a povrch bábovky potřeme.
  7. Pak celou bábovku obalíme v kokosu, který k povrchu lehce přitiskneme.
Autor:

Podobné recepty

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.

Sladké knedlíky z odpalovaného těsta

Udělejte dětem radost domácími sladkými knedlíky.