Kohout na paprice

Kohoutí maso se vyznačuje tím, že je příjemně šťavnaté.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2370 KCal

    108 %

    99 %

  • Energie

    9918 KJ

    108 %

    99 %

  • Sacharidy

    9,1 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    167,7 g

    266 %

    247 %

  • Tuky

    179,1 g

    276 %

    256 %

  • nasycené

    12,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kohouta dobře očistíme a naporcujeme na kousky. Osolíme je, opepříme a nakonec obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a obalené kousky masa na něm opečeme ze všech stran. Poté je vyjmeme a uchováme v teple.
  2. Cibule a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na výpeku v pánvi. Poté přisypeme pálivou papriku, krátce promícháme a zalijeme 1500 ml vody. Paprikový základ přivedeme k varu a vrátíme do něj opečené kousky kohouta.
  3. Dochutíme omytým čerstvým rozmarýnem a bobkovým listem. Pánev přikryjeme pokličkou a vše společně dusíme alespoň hodinu a půl doměkka. Červené papriky omyjeme a osušíme. Zbavíme je semeníků a nakrájíme na kousky.
  4. Pak je přimícháme k masu do omáčky a vaříme ještě asi 10 minut. Před koncem vaření omáčku zjemníme smetanou a krátce provaříme. Hotového kohouta podáváme např. s houskovým knedlíkem ozdobeným jarní cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.

Vepřové výpečky se špenátem

Skvělý recept na rodinný oběd.

Pečené vepřové se švestkovou omáčkou

Spojte do jednoho jídla sladké a slané chutě.