Kohout na paprice
Kohoutí maso se vyznačuje tím, že je příjemně šťavnaté.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
2370 KCal
108 %
99 %
-
Energie
9918 KJ
108 %
99 %
-
Sacharidy
9,1 g
10 %
9 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
167,7 g
266 %
247 %
-
Tuky
179,1 g
276 %
256 %
-
nasycené
12,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Kohouta dobře očistíme a naporcujeme na kousky. Osolíme je, opepříme a nakonec obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a obalené kousky masa na něm opečeme ze všech stran. Poté je vyjmeme a uchováme v teple.
- Cibule a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na výpeku v pánvi. Poté přisypeme pálivou papriku, krátce promícháme a zalijeme 1500 ml vody. Paprikový základ přivedeme k varu a vrátíme do něj opečené kousky kohouta.
- Dochutíme omytým čerstvým rozmarýnem a bobkovým listem. Pánev přikryjeme pokličkou a vše společně dusíme alespoň hodinu a půl doměkka. Červené papriky omyjeme a osušíme. Zbavíme je semeníků a nakrájíme na kousky.
- Pak je přimícháme k masu do omáčky a vaříme ještě asi 10 minut. Před koncem vaření omáčku zjemníme smetanou a krátce provaříme. Hotového kohouta podáváme např. s houskovým knedlíkem ozdobeným jarní cibulkou.